• Wim van Vliet

Wat is echt belangrijk als je video wilt inzetten voor je bedrijf of organisatie? 3 tips!

Om succesvol video's in te zetten zijn drie dingen echt belangrijk.

Natuurlijk heb je al nagedacht over wie je bent, hoe je dat wilt laten zien en wat de strategie is van videoinzet. Als je daadwerkelijk aan de slag gaat met video zijn er veel aandachtspunten. Er is ontzettend veel informatie voorhanden om de inzet van video succesvol te maken. Drie belangrijke basisprincipes wil ik graag met te delen.

Oh ja, de belangrijkste tip is: Gewoon beginnen.


Tip 1:

Maak relevante content


Dat klinkt als een inkoppertje. Dat is het eigelijk ook. Maar zeker een erg belangrijke tip.

Voordat je onmiddellijk begint met video’s te gaan promoten of betalende advertenties te plaatsen, is het altijd beter om op een organische manier abonnees en views te genereren. Op YouTube is het belangrijk om een trouwe groep kijkers te creëren. Als je video’s waardevol zijn en een meerwaarde betekenen, zullen ze zeker beter scoren dan pure advertentie video's.

Wat is interessant voor je doelgroep. Wat kun jij bieden door video?

Een inkijkje in het bedrijf of kennismaken met een collega is leuk voor social media, maar op je YouTube kanaal kun je beter antwoorden of oplossingen geven.

Heb je een transportbedrijf? Maak dan filmpjes waarin je laat zien waar je heen gaat en wat de meerwaarde van jouw bedrijf is. Heb je een gebakwinkel? Toon je kijkers hoe ze zelf het lekkerste gebakje kunnen maken. Ben je kapper? Laat zien hoe je er zelf nog iets van kunt maken als de kappers gesloten zijn. Ben je manager in een bedrijf? Leg dan uit hoe jij je werk organiseert of toon een handige tool waar je veel mee werkt.

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Is dit allemaal te serieus? Gebruik dan je eigen humor. Humor werkt op elk kanaal, dus zeker ook hier. Zolang je je kijkers maar een goede reden geeft om te blijven kijken en zich te abonneren op je kanaal.


Tip 2:

Post regelmatig


Kijkers willen weten waar ze aan toe zijn. Vinden ze jou video's leuk of interessant, willen ze meer zien. Ze willen weten wanneer ze meer krijgen. Focus op de kijker dus in plaats van op algoritmes. In plaats van je af te vragen wat volgens het algoritme leuk is, kun je je dus beter concentreren op wat je kijkers graag zien. Het algoritme volgt vanzelf als je dat doet en er kijkers op je kanaal afkomen. De vraag moet dus zijn: welke video's vinden zij het leukst? Hoe vaak komen ze op je kanaal kijken? Dat is makkelijk te analyseren in YouTube Analytics.


Tip 3:

Kies een vast format


Waarom is een format nou zo belangrijk? Inmiddels post je regelmatig een video en ht aantal abonnees groeit. Je maakt interessante en leuke video's voor je doelgroep. Je kijkers verwachten iets van je, bijvoorbeeld dat je altijd die goeie tip geeft aan het einde. of dat je een grapje maakt met een gast. Het lijkt misschien wat overdreven dit mee te nemen, maar het is erg belangrijk om kijkers vast te houden. Wij als kijkers vinden het fijn om een nieuwe video te zien die voldoet aan de standaarden die we verwachten. Daarvoor zijn de tenslotte op jouw kanaal geabonneerd.


Kun je wat met deze tips?

Succes met het maken van video.


Tot video!


Wil je eindeloos veel tips? Kijk dan op YouTube Acadamy.

Heb jij de content en zoek je een editor? Kijk dan eens op MijnVideomaker.

26 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven